forex trading logo

 

 

WORKSHOP/INDIVIDUELE BEGELEIDING VOOR BEGINNERS.

Studio Heliochannel biedt individuele begeleiding aan ieder die wil leren hoe zelf een animatiefilm te maken. Je krijgt intensieve persoonlijke begeleiding over de periode van 3 maanden (kwartaal). De volgende onderwerpen worden behandeld:

1. Kennismaking met de basistechnieken van animatie, klassieke en computer -technieken. Het accent ligt in de beginnerscursus op 2D technieken. Vanuit deze intro wordt er gekozen voor een techniek waar de cursist verder in wil gaan werken, bijvoorbeeld getekende of stop-motion animatie.
2. Een storyboard (getekende verhaallijn) voor een kort filmpje opzetten.
3. Er wordt veel aandacht besteed aan het animeren vanuit de basis: bijvoorbeeld hoe kan ik een getekende figuur, mens of dier of anders, zo goed mogelijk laten bewegen.
4. Wat kan ik doen met achtergronden, perspectief, ingevoegde teksten, kleuren.
Hoe kan ik een bepaald effect bereiken. Hoe kan ik met verschillende lagen (layers) werken.
5. Advies over de te gebruiken software.  We gaan uit van gratis software (freeware of opensource software).  Er wordt ondersteuning gegeven bij de installatie en het gebruik van de gekozen programma's.  Er kan ook worden gewerkt met eigen software als een cursist dit aangeeft.
6. Gedurende de cursus werken we naar een kort animatiefilmpje toe. Het filmpje wordt gemonteerd met aftiteling en geluid.  Het filmpje kan als daar behoefte aan is online worden geplaatst op een eigen account bijvoorbeeld bij Youtube, Vimeo of op Facebook.
7. Wekelijks krijgt de cursist een volledig dagdeel,  4 uur,  persoonlijke begeleiding in de studio.  Er wordt huiswerk meegegeven.  Gedurende de rest van de week kan men contact opnemen via email, telefoon en Wetransfer om werk uit te wisselen en vragen te stellen.  Hier wordt in de meeste gevallen binnen 24 uur op gereageerd.